Coachingstraject

Plan je gratis intake

Boek direct jouw gratis intake op de door jou gewenste tijd en datum

Wat kun je verwachten?

=

10-weeks traject

Dit traject bestaat uit 5 individuele 1-op-1 coaching sessies van +- 1,5 uur, die om de week plaats zullen vinden in mijn praktijk in Haarlem.

=

Interactieve sessies

Geen psycholoog-sofa of alleen maar praatsessies. Ik richt de coaching praktisch en interactief in met opdrachten en oefeningen.

=

Warme, veilige omgeving

Mijn praktijk aan huis kenmerkt zich als een warme, fijne plek waar jij helemaal jezelf kunt zijn. Ik luister altijd zonder oordeel.

=

Methoden en aanpak

Ik ben opgeleid tot ACT trainer en systeem coach (lees hier meer over mijn achtergrond). De sessies duren gemiddeld 1,5 uur per keer.

Jouw voorgangers

“Samara heeft me geholpen bewuster stil te staan bij mezelf. Normaal ‘ren’ ik altijd door, nu was het super fijn dat iemand meedacht en nieuwe theorie + oefeningen meegaf. Voelde me heel welkom en vond mijn coach authentiek en warm.” – Romana (29)

“In weinig sessies snel tot de kern gekomen. Ook kwam Samara met persoonlijke voorbeelden die aansloten. Dat was fijn! Er werd naar me geluisterd zonder oordeel.” – Laura (31)

“Samara stelt je direct op je gemak, wat heel erg vertrouwd voelt. Ze denkt graag mee, heeft goede (praktische) tips en een groot inlevingsvermogen. Heel erg fijn om met haar samen te werken!” – Daisy (27)

Voorbeeldtraject

01/

Intake gesprek

Bij interesse in een coachingstraject start ik altijd met een intakegesprek. Hier maken we kennis met elkaar en bespreken we waar je tegenaan loopt of waar je graag aan zou willen werken. Afhankelijk van jouw leervraag kijk ik of ik een match zie. Daarnaast is het essentieel dat jij een klik voelt!

02/

Terug naar de essentie

Deze sessie draait om aarden en opnieuw kennis maken met jezelf. Hierbij zoomen wij o.a. in op jouw persoonlijke waarden, talenten/capaciteiten, maar ook jouw valkuilen. We gaan op zoek naar de antwoorden die binnen jou verborgen liggen.

03/

Peace of mind

Tijdens deze sessie onderzoeken we jouw belemmerende denkbeelden en overtuigingen, met als doel verlichting te bieden en oude patronen te doorbreken. Hierbij draait het om loskomen en loslaten.

04/

In contact met je kracht

De vierde sessie van dit traject staat volledig in het teken van empowerment. Hierbij ligt de focus op het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en psychologische veerkracht.

manifesteren-visual

05/

Manifesteren

We sluiten het traject af met een actiegerichte sessie die handvatten en concrete actiepunten opleveren, zodat jij het pad naar jouw ‘nieuwe wereld’ verder kan gaan bewandelen.

Na afloop van een Dear Me coachingstraject:

heart-dearme
Is de relatie met jezelf verbeterd en ervaar je meer zelfvertrouwen en een stabieler eigenwaarde

heart-dearme
Heb je meer psychologische veerkracht verkregen en kun je beter omgaan met negatieve emoties en gedachten

heart-dearme
Herken je sneller bepaalde patronen en lukt het je daarom ook makkelijker om deze te doorbreken

heart-dearme
Heb je de handvaten gekregen om in een leven te stappen dat echt van JOU is.

Investering in jezelf

Veelgestelde vragen

Is mijn groeidoel wel passend voor de trajecten die Dear Me aanbiedt?

Mocht je interesse hebben om een coachingstraject aan te gaan, start ik altijd met een gratis intake sessie. Deze intake dient allereerst voor jou om te kijken of je een klik voelt en daarnaast ook voor mij om te beoordelen of jouw leerdoel aansluit bij de methoden en trajecten die ik aanbied.

Het lijkt een behoorlijke investering, is dit het wel waard?

We geven vaak gemakkelijk geld uit aan kleding, vakanties of cadeaus aan anderen. Toch voelt het vaak onnatuurlijk om in jezelf te investeren. Het uiteindelijke doel van jouw coachingstraject is dat jij beter in je vel komt te zitten en meer van het leven kunt gaan genieten. Stel voor jezelf de vraag wat jij dat waard vindt. Ik gun iedereen een mogelijkheid om deze investering te doen. Daarom bied ik ook aan om in meerdere termijnen te betalen, mocht dit voor jou beter voegen.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een coach?

Een psycholoog is iemand die mensen helpt met psychische problemen en het verwerken van heftige problematiek. Het onderscheid zit voornamelijk in de ernst en complexiteit van de klachten. Een coach heeft ook als doel om jou verder te helpen, maar focust hierbij minder op het behandelen van de klachten, maar meer op het veranderen en daarmee verbeteren van jouw situatie. Twijfel je of je bij mij aan het juiste adres bent? Tijdens het intake gesprek zal duidelijk worden of jouw leervragen passen bij de trajecten die ik aanbied.

Wat zijn voorbeelden van coachingsvragen?

Je kunt met allerlei uiteenlopende thema’s bij Dear Me terecht. Zo kun je denken aan onderwerpen binnen zingeving, loopbaan, relaties/sociaal of persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeelden van coachingsvragen:

  • Ik ben niet happy in mijn huidige baan, maar ik weet niet wat ik dan wel wil. Hoe vind ik iets dat echt bij mij past?
  • Ik ben onzeker in een groep, hoe kan ik mijn onzekerheid verminderen?
  • Ik heb last van perfectionisme/faalangst, hoe kom ik hiervan af?
  • Ik heb last van sombere of angstige gedachten, hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
  • Hoe kan ik mijn grenzen beter bewaken?
  • Ik ervaar veel stress, hoe kan ik dit veranderen?
  • Hoe kan ik leren om keuzes te maken die echt bij mij passen?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Voor wie is coaching geschikt?

Coaching is geschikt voor iedereen die aan zichzelf wil werken en onderzoekend naar zichzelf wil kijken. Ook bij lichte psychische klachten kan coaching een mooie manier zijn om verlichting te bieden en weer meer in je kracht te komen. Heb je met name leerdoelen of klachten voortkomend uit je werk? Gezien mijn ervaring binnen de corporate wereld bied ik ook coaching ter ondersteuning van je baan. Veel bedrijven hebben hiervoor budget beschikbaar. Adviseer hierover bij je leidinggevende.

Boek je gratis intake

Investeer in jezelf! Boek direct jouw gratis intake op de door jouw gekozen datum en tijd.