Welkom, ik ben Samara

Dear Me staat voor mij symbool voor het kantelpunt in mijn leven. Na jaren aan mezelf voorbij te zijn gegaan raakte ik steeds verder verwijderd van wie ik in essentie was. Het voelde alsof ik dag in dag uit geleefd werd, in plaats van dat ik zelf aan het roer stond. Ik negeerde te lang de signalen van mijn lichaam met een burn-out als gevolg. Dit dieptepunt maakte dat ik noodgedwongen naar binnen moest keren en op zoek moest gaan naar wie ik in de kern was en wilde zijn. Los van de verwachtingen die mijn omgeving mij of ik mezelf oplegde. Mijn eigen zoektocht en de lessen die ik hieruit haalde, brachten me in contact met hetgeen waarbij ik me volledig in mijn element en kracht voel: anderen bijstaan in hun groei als mens.

Ik besloot mijn passie voor persoonlijke groei kracht bij te zetten door te investeren in meerdere opleidingen. Allereerst startte ik de opleiding tot systeem coach bij De Upstarter. Al bij de eerste opleidingsdag voelde dit als thuiskomen en onderstreepte het nogmaals dat ik het juiste pad aan het bewandelen was. Na afronding wilde ik me verder verdiepen in de onderwerpen zelfcompassie en -acceptatie, maar ook mindfulness en leren defuseren van je ‘denken’. De stroming van Acceptance & Commitment Therapy sloot hier perfect bij aan. Onlangs heb ik dan ook de opleiding tot ACT Trainer afgerond.

Na alle theorie en eigen ervaringen te hebben laten bezinken, besloot ik dat het tijd was om mijn inzichten te delen in de vorm van zowel (op maat gemaakte) coachingstrajecten als workshops.

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest achter de schermen om deze nieuwe ingeslagen missie vorm te geven! Het resultaat is een merk dat gemaakt is met liefde en draait om (zelf)liefde. Dat laatste bracht me bij de naam Dear Me. Ondertussen heb ik de eerste trajecten met cliënten afgerond. De zichtbare mijlpalen en groei die ik bij hen heb mogen aanschouwen, maakt dat dit voor mij niet als werk voelt, maar als missie. “Een traject bij Dear Me voelt als een warm bad” is het mooiste compliment dat ik van een client heb mogen ontvangen.

Opleidingen & Ervaring

Systeem coach: De Upstarter

MINDFULNESS: Het Oog van de Orkaan

ACT TRAINER: SeeTrue (geaccrediteerd)

LEIDINGGEVENDE: Team Lead Creative Marketing

“In weinig sessies snel tot de kern gekomen. Ook kwam Samara met persoonlijke voorbeelden die aansloten. Dat was fijn! Er werd naar me geluisterd zonder oordeel.”

– Laura (31) –

“Samara heeft me geholpen bewuster stil te staan bij mezelf. Normaal ‘ren’ ik altijd door, nu was het super fijn dat iemand meedacht en nieuwe theorie + oefeningen meegaf. Voelde me heel welkom en vond mijn coach authentiek en warm.”

– Romana (29)

“Samara stelt je direct op je gemak, wat heel erg vertrouwd voelt. Ze denkt graag mee, heeft goede (praktische) tips en een groot inlevingsvermogen. Heel erg fijn om met haar samen te werken!”

– Daisy (27)

Coaching

Coachings traject

I0-weeks traject bestaande uit 5 individuele coachingsessies.

Eenmalige boost sessie

1 sessie van 2,5 uur toegespitst op een specifiek ontwikkelpunt.

Workshops

Verschillende workshops in groepsverband op het gebied van zelfontwikkeling.

Boek jouw gratis intake

Boek direct jouw gratis intake op de door jouw gekozen datum en tijd.

Veelgestelde vragen

=

Wat is het verschil tussen een coach en psycholoog?

Een psycholoog is iemand die mensen helpt met psychische problemen en het verwerken van heftige problematiek. Het onderscheid zit voornamelijk in de ernst en complexiteit van de klachten. Een coach heeft ook als doel om jou verder te helpen, maar focust hierbij minder op het behandelen van de klachten, maar meer op het veranderen en daarmee verbeteren van jouw situatie. Twijfel je of je bij mij aan het juiste adres bent? Tijdens het intake gesprek zal duidelijk worden of jouw leervragen passen bij de trajecten die ik aanbied.

=

Waar vinden de coachingsessies plaats?

De individuele coachingsessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis in de Vijfhoek in Haarlem. Mijn praktijk aan huis kenmerkt zich al een warme, rustgevende plek waar jij helemaal jezelf kunt zijn. De workshops vinden plaats op verschillende inspirerende locaties in Haarlem of Amsterdam. Op verzoek geef ik ook workshops op jouw bedrijfslocatie.

=

Ik zie dat je een gecertificeerd ACT trainer bent. Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Het is een nieuwe stroming binnen de Positieve Psychologie en wordt veelvuldig toegepast door psychologen, coaches en zelfs psychiaters. Kern van ACT is de overtuiging dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Daarbij leert ACT je te focussen op de dingen die je belangrijk vindt, los te komen van belemmerende gedachten/overtuigingen en meer in het moment te leven (hier en nu).

=

Heb je nog andere specialisaties?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en zie veel mensen met (kenmerken van) HSP in mijn praktijk. Ook heb ik aanvullende ervaring met AD(H)D en (lichte) angstproblematiek. Daarnaast volg ik regelmatig workshops op het gebied van coaching, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.